HOME
DESPRE ORDA
GESTIUNE COLECTIVĂ
REGISTRE NAŢIONALE
EXPERTIZE ŞI CONSTATĂRI
RELAŢII INTERNAŢIONALE
CONTENCIOS
CORPUL DE ARBITRI ORDA

  

 

    

      Conferinţa - Proprietatea Intelectuală în Economia Digitală pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, 21-22 septembrie, Hotel Pullman Bucureşti

   În perioada 21-22 septembrie 2017, Organizaţia Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), în colaborare cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Universitatea Româno-Americană, organizează  la București Conferința Sub-regională “Intellectual Property (IP) in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprises (SMEs)” (Proprietatea Intelectuală în Economia Digitală pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii).

La reuniunea ce va avea loc la Hotelul Pullman, Bucharest World Trade Center, vor participa, reprezentanți ai OMPI, reprezentanți ai Oficiilor de Proprietate Intelectuală din Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia și Republica Moldova, experți internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și ai societății civile care desfășoară activități în domeniu, precum și ai mediului academic și mediului de afaceri din București și din țară.        

 

Conferința vizează o temă deosebit de atractivă și actuală: impactul proprietății intelectuale, înglobând dreptul de autor şi drepturile conexe pe de o parte, și proprietatea industrială pe de altă parte, asupra economiei digitale din perspectiva întreprinderilor mici și mijlocii, adresându-se astfel atât specialiștilor din domeniul IP, cât și antreprenorilor.

 

Partenerii interni pentru acest eveniment sunt: AESC Asociația Experților în Științe Comportamentale, AIMR Asociația Industriei Muzicale din România, ASDPI Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale, Bibliolex, Capital, Euro Insol, Eversheds Sutherland, JTI, Mediauno, Novomatic, PRO Universitaria, Roș & Asociații, UJMAG.ro, Universul Juridic, UPFAR-Patronatul Societăților Producătoare din Cinematorgrafie și Televiziune.

 

Având în vedere numărul limitat de locuri, participarea la conferință se realizează  numai în baza invitației nominale.

         Programul Conferinţei Poate fi accesat aici.

 

ORDA organizează în data de 18.07.2017, ora 12.00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 118, sector 1, București, o dezbatere publică privind oportunitatea măsurii eliminării obligației legale de aplicare a marcajelor holografice pe fonograme și videograme.

La ședința publică sunt invitați reprezentanți ai producătorilor de fonograme și videograme din România, ai organismelor de gestiune colectivă interesate și ai asociațiilor antipiraterie. 

Dezbaterea se înscrie pe linia adoptării de măsuri privind simplificarea procedurilor administrative de înregistrare/înscriere în registrele naționale administrate de ORDA.

      

     

Marţi, 20 iunie 2017, ora 12.00, la

Comisia pentru Cultură şi Media a Senatului României

are loc o dezbatere publică referitoare la

Proiectul de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe,

aprobat de Guvernul României la data de 25 mai 2017.

https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L161&an_cls=2017


 

Proiectul de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, aprobat de Guvernul României la data de 25 mai 2017, se află în procedură Parlamentară la Senatul României, fiind înregistrat cu nr. L161/2017.

 

 

 La data de 25 mai 2017 Guvernul României a adoptat proiectul de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, proiect ce transpune în legislația națională Directiva nr. 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă.http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/masuri-legislative-pentru-o-mai-buna-protejare-a-intereselor-titularilor-drepturilor-de-autor-i-a-drepturilor-conexe


    

 

 

 

 

 

Site search
Search
Numar cerere
Registre: RNCP | RNF | RNM | RNPC | RNV
Marcaje: Cauta | Societati: Cauta
PRESS | MAY 2017
08 Mai 2017 Seminar sub-regional "Teaching Intellectual Property to the Youth" 9-10 mai
NEWS | SEPTEMBER 2017
19 Sep 2017 Intellectual Property (IP) in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprise (SMEs)
13 Sep 2017 Punctaj final concurs 03.07.2017
 
ANUNTURI | SEPTEMBER 2017
19 Sep 2017 Intellectual Property (IP) in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprise (SMEs)
13 Sep 2017 Punctaj final concurs 03.07.2017

 

WIPO Home

Last update: 19.09.2017 Total visitors today: 1204