HOME
DESPRE ORDA
GESTIUNE COLECTIVĂ
REGISTRE NAŢIONALE
EXPERTIZE ŞI CONSTATĂRI
RELAŢII INTERNAŢIONALE
CONTENCIOS
CORPUL DE ARBITRI ORDA
 
Vizita Directorului General al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), dl. Francis Gurry, în România

 

La invitația domnului Costin BORC, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri,  domnul Francis Gurry, Directorul General al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), va efectua o vizită oficială în România, în perioada 18-19 octombrie 2016. 

Programul vizitei include întrevederi cu înalți reprezentanți ai guvernului României, precum și vizite la instituții de cultură și învățământ superior care desfășoară activități și programe în domeniul proprietății intelectuale. 

Pe agenda vizitei sunt incluse tematici legate de consolidarea relației României cu Organizația, cum ar fi identificarea unor noi arii de cooperare și ratificarea tratatelor adoptate recent de OMPI, urmărindu-se recalibrarea  politicilor de dezvoltare economică și socio-culturală, prin stimularea creativității și inovației. Accentuarea rolului educației și sensibilizării societății, în special a tinerei generații, cu privire la importanța respectării drepturilor de proprietate intelectuală vor constitui subiecte distincte.  

Cu prilejul vizitei, în data de 18 octombrie, dlui. Francis Gurry îi va fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității  „Nicolae Titulescu” din București. De asemenea, în data de 19 octombrie, dl. Francis Gurry va vizita Biblioteca Națională a României și Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

 

 

 

 

Site search
Search
Numar cerere
Registre: RNCP | RNF | RNM | RNPC | RNV
Marcaje: Cauta | Societati: Cauta
PRESS | MAY 2017
08 Mai 2017 Seminar sub-regional "Teaching Intellectual Property to the Youth" 9-10 mai
NEWS | JUNE 2018
14 Jun 2018 Cod de etică profesională
05 Jun 2018 Selecție dosare concurs 15.06.2018
 
ANUNTURI | JUNE 2018
14 Jun 2018 Cod de etică profesională
05 Jun 2018 Selecție dosare concurs 15.06.2018

 

WIPO Home

Last update: 14.06.2018 Total visitors today: 153