Ambasadorii Romaniei in cadrul Programului IP for youth and students WIPO

Ambasadorii României în cadrul programului IP4Youth&Teachers al OMPI

Doamna Elena Roxana Vișan este Ambasador al României în domeniul predării Proprietății Intelectuale.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) intenționează să lanseze anul viitor o campanie in marja programului IP4Youth&Teachers și dat fiind rolul si implicarea României, Organizația ne-a adresat rugămintea de a nominaliza un „ambasador al proprietății intelectuale” din rândul cadrelor didactice care predau aceasta materie.

Doamna profesor Elena Roxana Vișan a fost nominalizată avându-se în vedere activitatea remarcabilă depusă, excelentele prezentări susținute cu prilejul conferințelor regionale și naționale, precum și faptul că începând cu anul 2016 predă la mai multe licee din Ploiești disciplina Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală.

În domeniul predării proprietății intelectuale (Teaching IP), România deține o poziție de lider și se bucură de o amplă recunoaștere internațională, fiind unul dintre puținele state la nivel mondial (conform statisticilor WIPO) care deține o programă școlară privind proprietatea intelectuală. Programa Școlară pentru disciplina opțională Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală [curriculum la decizia școlii pentru liceu] a fost elaborată de către reprezentanții Ministerului Educației Naționale și ai ORDA, fiind aprobată prin Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3542/ 27.03.2015.

O excelentă relație de colaborare este realizată de către ORDA cu OMPI și Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), fiind derulate în parteneriat numeroase activități în domeniu.

Mulțumim doamnei Vișan pentru acceptarea acestei calități și îi urmăm mult succes în continuare!

Călin-Tudor Topan este Ambasador al României în cadrul proiectului IP Youth Ambassadorship.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) a inițiat proiectul IP Youth Ambassadorship în marja programului IP4Youth&Teachers și ne-a adresat rugămintea de a nominaliza în calitate de „ambasador al proprietății intelectuale” un tânăr creator în scopul promovării educației în domeniul proprietății intelectuale în rândul tinerilor din țară și la nivel internațional.

Călin-Tudor Topan, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din București, a fost propus pentru a reprezenta România în cadrul programului în  referință. Călin este un tânăr creator, premiat la numeroase concursuri și expoziții de pictură, concursuri de creație literară, olimpiade de limba engleză, și care are abilități muzicale, cântând la pian și chitară acustică, precum și în domeniul IT.

Bun vorbitor de engleză și franceză, în prezent urmează cursuri de limba japoneză și are ca pasiuni artele plastice, literatura, limbile străine, zoologia, informatica; fizica; muzica, istoria și călătoriile.

Mulțumim lui Călin pentru acceptarea acestei calități și îi urmăm mult succes în continuare!

Loading

Din aceeași categorie