Ieri, am avut marea plăcere de a fi vizitați de către echipa Roboped, formată din elevii Alexandra Duță, Valentina Andreea Mihai, Tudor Dănoiu și Silviu Haralambie, de la Colegiului Național Pedagogic “Regina Maria” din Ploiești, jud. Prahova.
Aceștia, în coordonarea doamnei prof. dr. Elena Roxana Vișan, au câștigat recent cu invenția Roboped Locul I la nivel de echipe și “Social Ambassador Award”, acordat unuia dintre membrii echipei, în cadrul competiției internaționale “Solve for Tomorrow”, desfășurată în peste 20 de țări și care reunește aproape două milioane de elevi și studenți cu vârste cuprinse între 16-18 ani, care au idei de soluții tehnologice inovatoare și care pot să rezolve provocări reale din comunitățile lor.
Roboped, un robot-logoped construit și programat de liceenii premiați, se adresează copiilor cu deficiențe de vorbire, ajutându-i să își dezvolte abilitățile de comunicare și facilitând interacțiunea cu cei din jur.
Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” din Ploiești este unul dintre liceele din România în care disciplina opțională Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală este predată, iar doamna prof. dr. Elena Roxana Vișan este Ambasador al României în domeniul predării Proprietății Intelectuale în cadrul programului IP4Youth&Teachers al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI).
De asemenea, cu acest prilej au fost înmânate diplomele și premiile aferente participării la cea de-a 7-a ediție a ”Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri”, organizat anual de către Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, ORDA și OSIM.
Ediția din acest an a numărat 52 de participanți și a cuprins 3 etape, în finală fiind calificați 10 participanți care au avut de pregătit și prezentat câte o lucrare pe una dintre temele propuse de organizatori, România fiind reprezentată în finală de către Mihaela Ciuranu și Rebecca Pena, eleve la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, coordonate de către doamna prof. dr. Elena Roxana Vișan.
Adresăm cele mai sincere felicitări echipei Roboped și doamnei prof. dr. Elena Roxana Vișan și sperăm ca tinerii talentați și creativi ai României să obțină astfel de rezultate din ce în ce mai des.

Loading

Din aceeași categorie