În data de 7 iulie a.c, cu prilejul Adunărilor Generale ale Statelor Membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Grupul regional al Statelor Centrale Europene și al Țărilor Baltice (Grupul CEBS), din care face parte și România în cadrul Organizației, a desfășurat la sediul OMPI un eveniment festiv, de diplomație publică, după încheierea sesiunii plenare din acea zi.
Evenimentul a inclus un expozeu de modă în care au fost prezentate colecții din țările CEBS, un spectacol muzical/artistic și o recepție în care invitații au putut degusta diverse specialități și băuturi din statele CEBS.
La eveniment au luat parte peste 800 de persoane, delegații celor 192 de state membre OMPI, ambasadori și personalul diplomatic al misiunilor permanente la ONU/Geneva, reprezentanții asociațiilor și federațiilor internaționale acreditate la OMPI, precum și personalul OMPI.
Având în vedere importanța evenimentului și necesitatea menținerii vizibilității țării noastre în cadrul OMPI, ca urmare a demersurilor și eforturilor întreprinse de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), România a fost reprezentată prin produse culinare tradiționale, respectiv telemea și cașcaval de Ibănești și cașcaval de Săveni, precum şi vinuri din podgoriile Domeniile Mitroi și Staţiunea de Cercetare Pietroasa.
De asemenea, la expozeul de modă, România a fost reprezentată prin ținute realizate de către IEClothing, companie care se bucură de o amplă recunoaștere la nivel național și internațional și care prin creațiile sale atemporale îmbină tradiția și cultura românească.
Folosim acest prilej pentru a adresa cele mai calde mulțumiri tuturor care au contribuit, probono, la un eveniment în care produsele și creațiile românești s-au bucurat de o deosebită apreciere, la cel mai înalt nivel.

Loading

Din aceeași categorie