Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și alte Organizații Internaționale la Geneva, doamna ambasador Tatiana Molcean, a fost validată în calitate de președinte al Adunării Generale în cadrul celei de-a  62-a sesiuni a Adunării Generale a Statelor Membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), ce se desfășoară la Geneva/Elveția, în format hibrid, în perioada 4-8 octombrie.

Cu acest prilej, adresăm Excelenței Sale și colegilor din Republica Moldova calde felicitări și mult succes și îi asigurăm de întreg sprijinul nostru!

În cadrul Adunării Generale, în declarația de deschidere, România a reiterat, între altele, importanța pe care o acordă proiectului de tratat privind protecția organismelor de radiodifuziune, adaptat pe deplin realităților și dezvoltării tehnologice în materie, precum și  intenția de a găzdui un Birou extern al OMPI la București. Țara noastră și-a exprimat  pentru prima dată această intenție în urmă cu 10 ani, pe care a reiterat-o cu fiecare prilej, oferta României fiind elaborată în strictă concordanță cu Principiile Directoare în materie. Un astfel de birou ar contribui la întărirea sistemului proprietății intelectuale, promovarea valorilor și serviciilor OMPI, precum și la dezvoltarea economică, socială și culturală în regiune.

De asemenea, România a mulțumit OMPI pentru sprijin și excelenta colaborare, în luna septembrie fiind organizată la București, în format hibrid, cea de-a 4-a ediție a Conferinței Regionale „Intellectual Property (IP) in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprises (SMEs): Mastering the Game (3.0) on Business and Legal Issues for Video Game Industry Players”.

Loading

Din aceeași categorie