Întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la București

Săptămâna trecută, a avut loc la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), întrevederea domnului Nathan Brooks, procuror federal, coordonator al Programului în Domeniul Proprietății Intelectuale și Criminalității Informatice (ICHIP) din cadrul Ambasadei SUA la București, cu domnul Răzvan C. Pop, Director General. La întâlnire au participat și doamna Diana Murea, consilier juridic al programului ICHIP și domnul Cristian Florescu, șef Serviciul Relații Internaționale al ORDA.

În cadrul întrevederii, au fost discutate diverse aspecte în domeniul proprietății intelectuale, inclusiv prioritățile și obiectivele Oficiului și domeniile de cooperare dintre programul ICHIP și ORDA.

Între subiectele punctuale discutate menționăm educația și proprietatea intelectuală, atât la nivel școlar, cât și universitar, sensibilizarea societății cu privire la importanța respectării drepturilor de proprietate intelectuală, armonizarea legislației, colaborarea ORDA cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), precum și aplicația României de a găzdui un Birou extern OMPI la București.

De asemenea, a fost reiterată deschiderea ORDA pentru stabilirea unei strânse colaborări cu Ambasada SUA la București, pe care îi considerăm parteneri esențiali în activitatea Oficiului.

Loading

Din aceeași categorie