Intrevedere ORDA – Ambasada SUA

Săptămâna aceasta, a avut loc la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor întâlnirea de prezentare a noului Secretar Economic al Ambasadei SUA la București, dna. Megan Bishop, care are în portofoliu tematica drepturilor de proprietate intelectuală, cu Directorul General al Oficiului, dl Răzvan C. Pop. La reuniune au participat și dl Dan Lungu, Specialist Economic din cadrul Ambasadei SUA la București, și dl Cristian Florescu, șef Serviciul Relații Internaționale al ORDA.

Au fost discutate atât chestiuni generale, legate de rolul și dinamica globală în domeniul proprietății intelectuale, cât și punctuale, între care prioritățile și obiectivele ORDA și domeniile de cooperare între Ambasada SUA și ORDA.

Au fost analizate multiple subiecte, cum ar fi educația și proprietatea intelectuală, atât la nivel școlar, cât și universitar, sensibilizarea societății cu privire la importanța respectării drepturilor de proprietate intelectuală, colaborarea Oficiului cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), precum și aplicația României de a găzdui un Birou extern OMPI la București.

Cu acest prilej, a fost subliniată deschiderea ORDA pentru stabilirea unei strânse colaborări cu Ambasada SUA la București, pe care îi considerăm parteneri esentiali în activitatea Oficiului.

Loading

Din aceeași categorie