Noi demersuri în domeniul educația și proprietatea intelectuală

În continuarea demersurilor întreprinse în domeniul educația și proprietatea intelectuală, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) au realizat un suport de curs privind proprietatea intelectuală pentru cadrele universitare, incluzând legislație și informații relevante ORDA și OSIM (în format electronic și pe suport hârtie), precum și Cursul Distance Learning 101 (DL-101) al Academiei OMPI, tradus și adaptat la legislația națională (în format electronic).

Ieri, suportul de curs a fost diseminat membrilor grupului de lucru privind educația și proprietatea intelectuală, format din cadre universitare din facultățile care activează în domenii cum ar fi: litere, artă, muzică, teatru și film, științe socio-umane și politice, arhitectură, inginerie, apărare.

Reamintim faptul că prin acest grup ne dorim a promova ceea ce înseamnă proprietatea intelectuală în România, fiind esențial ca viitorii beneficiari ai acestor drepturi să le înțeleagă și să le cunoască încă de pe băncile facultății, precum și faptul că va avea permanent suportul nostru.

De asemenea, un suport similar va fi realizat în scurt timp pentru mediul preuniversitar, adresat profesorilor de liceu care predau disciplina opțională Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală [curriculum la decizia şcolii pentru liceu], aprobată prin Ordinul Ministrului MEN nr. 542/27.03.2015.

Materiale oferite furnizează  informații utile, pentru ca elevii și studenții, ca viitoare generație de creatori, inventatori și antreprenori, să cunoască mai bine domeniul proprietății intelectuale, necesitatea respectării și  protejării și acestuia, precum și beneficiile aduse și modalitățile prin care pot să își valorifice creația lor.

Reiterând dezideratul nostru de a stabili un dialog permanent, de a dezvolta o serie de bune practici și de a actualiza, cu informații la zi din domeniu, adresăm calde mulțumiri tuturor celor care sprijină acest demers.

Loading

Din aceeași categorie