Oficiul Român pentru Drepturile de Autor se implică în educație

În cadrul demersurilor vizând educația și drepturile de proprietate intelectuală, precum și ținând cont de necesitatea cunoașterii și respectării de către studenți a drepturilor și obligațiilor privind dreptul de autor și drepturile conexe, O.R.D.A. a organizat astăzi, un prim dialog cu cadre universitare din diverse instituții de învățământ superior din București și din țară, implicate în procesul educativ al proprietății intelectuale.

Obiectivele principale au fost reprezentate de identificarea celor mai bune modalități în vederea transmiterii de informații și dezvoltării unor serii de bune practici în domeniu. De asemenea, cu acest prilej au fost evidențiate o serie de facultăți și universități în care principalii beneficiari, studenții, ar putea fi direct interesați de valorificarea și protejarea creației lor. Dorința O.R.D.A. este aceea de a crea o rețea națională a cadrelor universitare implicate în predarea proprietății intelectuale și aceea de a oferi un suport de curs care va fi permanent actualizat de către specialiștii noștri. Astfel vom reuși crearea unui dialog permanent între specialiștii în domeniu și actualizarea, atât a lor, cât și studenților – viitori beneficiari sau utilizatori ai proprietății intelectuale – cu informații la zi din acest domeniu.

La întâlnire au luat parte prof. univ. dr. Mihaela PRUNĂ, prorector al Universității Româno – Americane din București, prof. univ. dr. Diana Asinefta MOȘ, rector al Conservatorului din București, prof. univ. dr. Silviu BORȘ din cadrul Facultății de Litere a Universității Lucian Blaga din Sibiu, din partea ORDA participând dl Răzvan C. POP, director general și dl Cristian FLORESCU, șef Serviciul Relații Internaționale și Proiecte.

Adresăm calde mulțumiri tuturor participanților pentru contribuțiile deosebite aduse, o nouă reuniune în ceea ce privește proprietatea intelectuală și universitatea urmând a fi organizată în scurt timp.

Loading

Din aceeași categorie