În data de 14 iunie a.c. s-a desfășurat reuniunea Grupului de Lucru pentru Proprietate Intelectuală – Drept de Autor al Consiliului Uniunii Europene.
Contextul situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CV-2 a impus ca reuniunile Consiliului UE să se desfășoare în mediul online, în format videoconferință informală.
Agenda a inclus informări ale statelor membre asupra unor activități derulate de către Comisia Europeană în domeniu și participarea UE în cadrul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI).
Totodată, această a fost ultima reuniune organizată de către Președinția Portugheză a Consiliului UE în materie de drept de autor, căreia îi mulțumim pentru buna gestionare și coordonare a domeniului într-o perioadă dificilă. Urăm, de asemenea, mult succes președinției Sloveniei care va începe din data de 1 iulie a.c..
Din partea ORDA, au participat dl Răzvan C. Pop, director general și dl Cristian Florescu, șef Serviciul Relații Internaționale.
În perioada 15 iunie 2021-22 martie 2022, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) în colaborare cu Oficiul de Drept de Autor și Biblioteca Congresului din SUA organizează o seria de reuniuni online intitulate ”Mese Rotunde privind Educația în domeniul Dreptului de Autor la nivel Internațional: Proprietatea Intelectuală și Creativitatea pentru Tineri”.
Eforturile României în ceea ce privește predarea proprietății intelectuale sunt recunoscute la nivel mondial, țara noastră reprezentând un model de bune practici în acest domeniu și este unul dintre puținele state din lume care are aprobată prin ordin al ministrului educației o programă școlară pentru drepturile de proprietate intelectuală.
OMPI și SUA apreciază în mod deosebit toate aceste aspecte, ORDA fiind invitată să prezinte experiența sa în domeniu în cadrul seriei de evenimente.
În data de 15 iunie a.c. a avut loc prima reuniune, prilej cu care ORDA a accentuat intenția de a dezvolta domeniul predării proprietății intelectuale, prin contribuții la implementarea în cât mai multe instituții de învățământ a Programei Școlare pentru disciplina opțională Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală [curriculum la decizia școlii pentru liceu], promovarea domeniului la ciclurile primar și gimnazial, precum și la nivel universitar.
Din partea ORDA, au participat dl Răzvan C. Pop, director general și dl Cristian Florescu, șef Serviciul Relații Internaționale.
42 total views