1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Reuniune pregătitoare a celei de-a 32-a sesiuni a Comitetului PBC

Reuniune pregătitoare a celei de-a 32-a sesiuni a Comitetului PBC

Președintele Comitetului Programe și Buget (Comitetul PBC) al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) a convocat ieri o rundă de discuții informale online în vederea pregătirii celei de-a 32-a sesiuni a Comitetului PBC.

Agenda întâlnirii, la care au fost invitați să participe coordonatorii regionali și statele membre interesate, a vizat un schimb de opinii privind Termenii de Referință (ToR) ai Evaluării rețelei de Birouri externe OMPI.

În contextul generat de pandemia de COVID-19, Comitetul PBC nu a putut dezbate termenii de referință ai evaluării, aceștia urmând a fi negociați la cea de-a 32-a sesiune, unde vor fi luate în considerare toate documentele, inclusiv evaluarea care va fi elaborată de către auditorul extern.

După cum este cunoscut, în cadrul Organizației, Birourile externe OMPI reprezintă subiectul de cel mai mare interes pentru România, subiect dezbătut în cadrul Comitetului PBC.

România are depusă candidatura vizând instituirea unui Birou extern OMPI la București, în capacitate sub-regională, și este susținută, în mod formal, de mai multe state. Totodată, țara noastră este singurul membru al Grupului UE și al Grupului Statelor Central Europene și Baltice (CEBS) care a depus o astfel de aplicație.

În conformitate cu decizia Adunării Generale OMPI din 2019, în anul 2021 va fi evaluată întreaga rețea de Birouri externe OMPI existentă în prezent și deciși termenii de referința ai evaluării, iar în perioada 2022/2023 vor fi deschise un număr de maxim 4 Birouri externe din cele 10 dosare de candidatură depuse.

La reuniune, din partea ORDA au participat dl Razvan C. POP, director general, și dl Cristian FLORESCU, șef Serviciul Relații Internaționale.

 

 68 total views

Din aceeași categorie

Meniu