Simpozionul Național Protecția și Apărarea Proprietății Intelectuale – Contrafacerea și Pirateria în domeniul Proprietății Intelectuale

Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din Romania (CNCPIR) a organizat la Sinaia, în perioada 18-20 octombrie a.c., prima ediție a Simpozionului Național Protecția și Apărarea Proprietății Intelectuale -Contrafacerea și Pirateria în domeniul Proprietății Intelectuale.
Reuniunea s-a bucurat de participarea reprezentanților autorităților cu atribuții în ceea ce privește enforcement-ul drepturilor de proprietate intelectuală, experți, avocați, consilieri, reprezentanți ai societății civile care desfășoară activități in domeniu.
În mesajul său, dl. Andrei-Simion Ijac, Director general ORDA, a accentuat faptul că perioada 2022-2023 reprezintă o perioadă de referință în materie de proprietate intelectuală pentru România, în anul 2022 țara noastră fiind scoasă de pe ”Lista de Atenționare” (Watch List) a Raportului Special 301 întocmit de către Reprezentantul pentru Comerț al Statelor Unite, unde se afla de peste 25 de ani. Totodată, a fost elaborată și este în prezent pe circuitul de avizare, noul proiect al Strategiei Naționale în domeniul Proprietății Intelectuale 2023-2028, ultima strategie în materie încheindu-se în anul 2007.
ORDA, ca organ de specialitate in subordinea Guvernului, reprezintă o instituţie esenţială în cadrul ansamblului de autorități care asigură aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală la nivel naţional. Astfel, delegația ORDA a prezentat cele mai noi demersuri întreprinse în ceea ce privește enforcement-ul din perspectiva dreptului de autor și drepturilor conexe, inclusiv activitățile de conștientizare și educaționale în rândul societății, în special a tinerilor, în sensul respectării și protejării dreptului de autor și drepturilor conexe.
Adresăm cele mai calde mulțumiri organizatorilor și le urăm mult succes și la cât mai multe ediții ale acestui simpozion!

Loading

Din aceeași categorie